Nyárindító Focikupa

Nyárindító focikupa Pécsváradon

Nevezési díj: 5000 forint/csapat

5+1 fős csapatos kispályás szabályok szerint(cserék száma nincs limitálva), csak Megye II. vagy annál alacsonyabb szinten játszó játékosok szerepelhetnek

15 perces mérkőzések futó órával!
Az első 8 csapat jelentkezését tudjuk elfogadni

Jelentkezés és további infó: info@pifo.hu valamint a facebook eseménynél!

https://www.facebook.com/events/754454198024300/

nyari focikupa 2016

Ifjúsági csere Hollandiában

„Ötlet- és tapasztalatcsere a problémák különbsége és hasonlósága alapján, amely segítséget nyújt abban, hogy azok megoldásra kerüljenek a jövőben.”

Ezen ifjúsági csere alatt a tinédzserek kritikus gondolkodási készségének fejlesztése a fő cél. A projekt mai sztorikat, eseményeket és provokációkat alkalmaz annak érdekében, hogy kellő figyelemfelhívást és megoldást teremtsen a tolerancia jegyében informális és játékos feladatokat használva. A résztvevők a különböző technikai hátterekkel rendelkező helyi fiatalokkal fognak keveredni Hollandiában. A szakmai program különböző módszereket ötvöz, mint workshopok, szerepjáték, prezentációk, viták, kultúrális esték, beilleszkedő játékok, kirándulásokkal, stb. Minden résztvevőnek nagy szerepe lesz az előkészületekben, a program elkészítésében valamint a kivitelezésben is.24 fiatal 4 különböző országból fog összegyűlni, hogy megosszák ötleteiket és tapasztalataikat, vizsgálva a különbségeket és hasonlóságokat a mai problémák között, ezzel segítve a megoldások keresését a jövőben.

Időpont: 2016 augusztus 22-29.

Korosztály: 16-22 év között

Helyszín: Rijswijk, Hollandia

További résztvevő országok: Hollandia, Spanyolország, Azerbajdzsán

Feltétel: az útiköltséget minden résztvevőnek meg kell előlegeznie(nagyjából 60.000 forint), amit a program után 170 euro összegig visszatérítenek.

A szállást és étkezést a szervezők biztosítják!

Jelentkezni 5-6 mondatos motivációs levél lehet és további információ az info@pifo.hu email címen valamint László Miklósnál a 0620-2798694-es telefonszámon. Pécsváradi és környékbeli jelentkezők előnyben részesülnek!

Jelentkezési határidő: 2016. május 1.

Program helyszín és a szervezők oldala: http://donboscorijswijk.nl/

Netherlands,_Rijswijk,_Haagweg_(3)

Ismét Duderstadtban jártunk

2016-ban harmadszor kapott ifjúsági önkormányzatunk meghívót Duderstadtba, ahol a DJO- Deutsche Jugend in Europa nevű szervezett kétévente immár hagyományos Interkulturális hetet szerveztet. Az egy hetes programon Pécsváradot többnyire a kistérségünkből származó fiatalok képviselték, de akad köztük 1-1 fiatal Pécsről, Veszprémből és Győrből is. A programról rövid élménybeszámolót az alábbiakban olvashattok:

2016 március 28.-án kis csapatunk Pécsváradtól 1300 kilométerre található Duderstadtba indult, hogy részt vegyen egy Erasmus+ programon, aminek a neve EuropeanVisionContent volt. 13 fős kis csapatunk, akik az ország különböző pontjairól jöttek össze,20 órát utaztak együtt, hogy utána, különböző munkacsoportban tevékenykedjenek, mint például bábkészítő, színház, video, zene, kreatív művészetek vagy akár tánc. Természetesen nem csak mi magyarok vettünk részt a programon. Oroszországból, Lengyelországból, Németországból, Csehországból érkeztek még résztvevők az eseményre. A munka vegyes csoportokban történt. Az első napot ismerkedéssel kezdtük, mindenki próbált átszellemülni és európaiként gondolkozni. Ezek után mindenki a saját workshopjában dolgozott. Én személy szerint a kreatív művészetek csoportban voltam és nagyon örültem neki, hogy minden technikai feltétel adott volt bármely munkánkhoz. Kedd este az orosz és a lengyel delegáció mutatkozott be, és utána, mint minden este lehetőségünk volt azért kikapcsolódni is a szállásunk alagsorában található kis közösségi térben. Szerdán „kis” csapatunk Göttingenbe utazott, ahol a város látványosságait nézhettük meg, amire egy egész délutánunk volt. Csütörtökön mindenki keményen készülődött a szombat esti bemutatóra. Ugyanezen a napon Magyarország is megvillantotta a foga fehérét Németországgal karöltve. Kedvence mindenkinek természetesen a pálinka lett, szigorúan 18 év felett. Pénteki nap mindenki számára egy kicsit nehézkesen indult, de hála az égnek mindenki tudta hozni azt a munkamorált, amit elvártak tőlünk. Szombaton még mindenki összeszedte maradék energiájukat, hogy az esti műsorra elkészüljön minden. Csodálatos produkciókat láthattunk minden munkacsoport részéről.

Nem könnyű összefoglalni, de az az egy biztos, hogy sok barátot szereztem és rengeteg jó programban volt részem.

Tamicza Dávid

pifo duderstadt