Képviselői felhívás- PIFÖ választás

A Pécsváradi Ifjúsági Önkormányzat 1/2018-as határozata alapján, az ifjúsági önkormányzati választással kapcsolatosan ideiglenes képviselői felhívást jelentet meg.

Az ideiglenes képviselői felhívás értelmében a Pécsváradi Ifjúsági Önkormányzat képviselő- testülete létszámkorlát nélküli testületet hoz létre. A tisztségviselők mandátuma 2018. november 10-től 2019. november 10-ig tart. Ifjúsági polgármestert a képviselők maguk közöl, titkos szavazással választanak.

Képviselőnek jelentkezhet az a pécsváradi lakos, aki 2018. november 10-ig betölti a 14., de nem tölti be a 30. életévét, valamint 2018. november 7-ig jelentkezését benyújtja a Választási Bizottság által kezelt elektronikus űrlapon keresztül.

Az elektronikus űrlapot az alábbi linken lehet elérni:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScfRYo-JRUuiUbRQYSrDRHVUIfREXNIS8ijOMefoMbYwnYlRA/viewform?c=0&w=1L

A jelentkezés mellett további feltétel, hogy a jelentkező személyesen részt vegyen 2018. november 10-én a Pécsváradi Ifjúsági Önkormányzat alakuló ülésén, ahol a testület létrejön azokból a jelentkezőkből, akik:

  • jelentkezésük alapján megfelelnek a szabályoknak,
  • jelen vannak

A jelentkezés benyújtásával a jelentkező elfogadja a választási szabályzatban foglaltakat.

A Választási Bizottság továbbá tájékoztatja azokat a 14-30 év közötti fiatalokat, akik érdeklődnek az ifjúsági önkormányzat tevékenységei és munkája iránt, hogy az alakuló ülés alkalmával lehetőség nyílik önkéntes segítőnek is jelentkezni a helyszínen. Az önkéntes segítők a képviselő-testület munkáját segítik a mandátum lejártáig, részt vehetnek a testületi üléseken, de szavazati joggal nem rendelkeznek.

További információ:

László Miklósnál a művelődési házban

facebookon: Pécsváradi Ifjúsági Önkormányzat név alatt