Ifjúsági csere Hollandiában

„Ötlet- és tapasztalatcsere a problémák különbsége és hasonlósága alapján, amely segítséget nyújt abban, hogy azok megoldásra kerüljenek a jövőben.”

Ezen ifjúsági csere alatt a tinédzserek kritikus gondolkodási készségének fejlesztése a fő cél. A projekt mai sztorikat, eseményeket és provokációkat alkalmaz annak érdekében, hogy kellő figyelemfelhívást és megoldást teremtsen a tolerancia jegyében informális és játékos feladatokat használva. A résztvevők a különböző technikai hátterekkel rendelkező helyi fiatalokkal fognak keveredni Hollandiában. A szakmai program különböző módszereket ötvöz, mint workshopok, szerepjáték, prezentációk, viták, kultúrális esték, beilleszkedő játékok, kirándulásokkal, stb. Minden résztvevőnek nagy szerepe lesz az előkészületekben, a program elkészítésében valamint a kivitelezésben is.24 fiatal 4 különböző országból fog összegyűlni, hogy megosszák ötleteiket és tapasztalataikat, vizsgálva a különbségeket és hasonlóságokat a mai problémák között, ezzel segítve a megoldások keresését a jövőben.

Időpont: 2016 augusztus 22-29.

Korosztály: 16-22 év között

Helyszín: Rijswijk, Hollandia

További résztvevő országok: Hollandia, Spanyolország, Azerbajdzsán

Feltétel: az útiköltséget minden résztvevőnek meg kell előlegeznie(nagyjából 60.000 forint), amit a program után 170 euro összegig visszatérítenek.

A szállást és étkezést a szervezők biztosítják!

Jelentkezni 5-6 mondatos motivációs levél lehet és további információ az info@pifo.hu email címen valamint László Miklósnál a 0620-2798694-es telefonszámon. Pécsváradi és környékbeli jelentkezők előnyben részesülnek!

Jelentkezési határidő: 2016. május 1.

Program helyszín és a szervezők oldala: http://donboscorijswijk.nl/

Netherlands,_Rijswijk,_Haagweg_(3)